Forum on Manual Medicine

FoMM (Forum on Manual Medicine) är Sveriges största kongress inom avancerad manuell medicin.
Den anordnas årligen av Svenska Naprapatförbundet.

FoMM 2016

 MG 2965

Tema: Smärta - från vetenskap till klinisk expertis 

Plats: Aronsborg konferenshotell, Bålsta och Naprapathögskolan, Stockholm
Utökad pre-congress med riktigt bra workshops, mycket stark lineup av föreläsare på kongressdagen, Anja Pärson som gästföreläsare, många och bra utställare, Sveriges roligaste bankettmiddag och en avslutning i naprapatins tecken…FoMM 2016 blir något speciellt!

Forum on Manual Medicine, Svenska Naprapatförbundets årliga kongress, har i år Smärta som tema. Målsättningen är att binda ihop aktuell smärtforskning med klinisk praktik och manuell medicin samt att påvisa att det finns ett tydligt samband mellan ett biopsykosocialt synsätt och biomekaniska kunskaper.


Onsdagen den 13/4 och torsdagen den 14/4 satsar vi hårt på en utökad och högkvalitativ pre-congress med tre mycket intressanta heldagsworshops – samma workshops hålls båda dagarna vilket innebär att du som deltagare har möjlighet att gå på två av dem och träffa två mycket intressanta föreläsare. Professor Andry Vleeming, en av världens främsta auktoriteter inom ländryggs- och bäckensmärta håller workshopen; "Understanding Pelvic Girldle Pain". Greg Leman, kiropraktor och fysioterpeut, tar i sin workshop upp temat; "Symptom modification as a manual therapy guide: how biomechanics and pain science research simplify our treatment" och Kjartan Vibe Fersum, fysioterpeuten som var mycket uppskattad föreläsare på FoMM 2015 håller workshopen "Changing pain and movement behavior in low back patients".

Vi håller samtliga workshops i Naprapathögskolans fina och väl anpassade lokaler i Kräftriket nära Stockholms centrum. Maximalt finns 35 deltagarplatser per workshop och det är först till kvarn som gäller… Pre-congressen är öppen för alla men medlemmar i SNF ges företräde och under de första anmälningsdagarna prioriteras de som köper ett paket (se anmälningssidan). För er som är deltar på en workshop på torsdagen och skall ut till Aronsborg ordnar vi transport.


Fredagen den 15/4 är själva kongressdagen och liksom tidigare år har vi samlat ett riktigt, riktigt bra startfält med föreläsare. Temat är ¨Smärta; från vetenskap till klinisk expertis¨ där Professor Andry Vleeming och Dr. Greg Lehman får sällskap av Professor Lars Edvinsson, en av världens främsta auktoriteter på huvudvärk och migrän samt Överläkare Thomas Lundeberg, en av Sveriges främsta experter inom smärta och smärtforskning. Temat kommer att belysas ur flera olika perspektiv och den kliniska kopplingen är som alltid tydlig. Moderator för dagen är Dr. Eva Skillgate som tillsammans med naprapaten Vesa Tabell kommer att presentera vad som är nytt vad gäller forskning inom naprapatkolletivet.

Förra året hade vi för första gången en inspirationsföreläsning och i år vill vi väldigt gärna att så många som möjligt får ta del av den varför vi har valt att lägga den som avslutning på kongressdagen. Vi är väldigt stolta och glada för att ha lyckats boka en av världens främsta kvinnliga idrottare, Anja Pärson. Anja har efter sin karriär, utöver att vara en av SVT:s mest hyllade expertkommentatorer, utvecklat en uppskattad föreläsningsserie där hon ger en inblick i sin karriär och talar om ¨Inspiration, motivation och mod¨. Fredagskvällen avslutar vi som vanligt med Sveriges bästa och roligaste bankettmiddag. Kongressen och banketten är öppen för alla.

Lördagen den 16/4 är avslutningsdagen och den kommer att gå naprapatins tecken. Vi inleder med två mycket intressanta föreläsningar där naprapaterna Martin Asker och Peter Viklund för kliniska resonemang kring undersökning och behandlingsstrategier vid axel- respektive ländryggssmärta följt av presentationer av årets bästa examensarbeten vid Naprapathögskolan. SNF:s styrelse och anställda informerar om aktuella projekt och året som kommer och så är ordentligt med tid avsatt till diskussion. Lördagen avslutas med SNF:s årsmöte. Lördagen är öppen endast för medlemmar i Svenska Naprapatförbundet.

 

Svenska Naprapatförbundet © 2017. All Rights Reserved.