Forum on Manual Medicine

FoMM (Forum on Manual Medicine) is the largest congress in advanced manual medicine.

It is organized every year by the Swedish Naprapathic Association.

FoMM 2018 – Aronsborg – 19-21 april 2018

OBS! Anmälan till FoMM 2018 är stängd. Om du har frågor ber vi dig kontakta förbundschef Anders Mattsson-Coll på 0733-54 17 65 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Varmt välkomna till Svenska Naprapatförbundets årliga vetenskapliga kongress som vuxit till att vara den största i Norden inom området! Även i år håller vi till på Naprapathögskolan med workshops och på Aronsborgs Konferenshotell med resten av kongressen.

Temat för i år är "Manuellkognitiv terapi – framtidens kombination?" och under det kommer vi att belysa att det går utmärkt att vara riktigt duktig manuellterapeut och samtidigt implementera andra effektiva verktyg i sitt sätt att arbeta med patienter.

Klicka här för att se inbjudan till FoMM 2018.

Torsdag 19 april – precongress/workshops

Under första dagen, vår precongress, hålls intressanta workshops på Naprapathögskolan. Du som deltagare kommer under dagen att träffa två föreläsare, en med bäring på kognitiv terapi och smärtbehandling och en med inriktning på modern manipulationsteknik. Du kan välja mellan två olika alternativ;

  • Alternativ 1: Mimmi Linder: "Modern ledmanipulation – en praktisk workshop" & Tim Beames: "Assessing bodily perception"
  • Alternativ 2: Mia Thuresson: "Modern ledmanipulation – en praktisk workshop" & Wim Dankaerts: "Cognitive Functional Therapy (CFT) - a targeted person-centred approach for the management of NS-CLBP based on a novel multi-dimendional clinical reasoning framework"

Du väljer alltså ett av dessa alternativ och träffar då två föreläsare med olika inriktning under dagen med byte vid lunch. Från den här dagen kommer du garanterat att få med dig mycket tillbaks till din klinik och dina patienter. Om du vill gå workshops ska du anmäla dig tidigt – antalet platser är begränsat och vi kommer att prioritera kliniskt verksamma naprapater från Sverige, Finland och Norge.

Fredag 20 april - FoMM

Fredagen är kongressdagen för FoMM 2018 och under den dagen kommer får du ta del av ett antal mycket intressanta föreläsare; Wim Daenkaerts - en av de allra främsta experterna på ländryggssmärta och behandling av sådana patienter, Tim Beames som tillsammans med Lorimer Moseley arbetar med ¨Explain Pain¨, Eva Skillgate och hennes MUSIC-grupp som presenterar ny svensk forskning inom det muskuloskeletala området och Annett Selheden som kommer att beskriva hur man kan vara manuellterapeut och samtidigt använda moderna kognitiva verktyg. Vi kommer också att ha en intressant föreläsning om vilka effekter och vilka mekanismer spinal manipulation har – här återkommer vi med mer information inom kort. Som avslutning på dagen får vi ta del av ett fantastiskt levnadsöde – Karina Hollekim ger en föreläsning om sitt liv som en av de främsta basejumpers och extremskidåkare som funnits, den dag då hela hennes liv tog en ny vändning och om vad man med viljans kraft kan åstadkomma efter en katastrof. Den föreläsningen kommer du inte att glömma!

Bankettmiddag fredag kväll

Som vanligt arrangerar vi årets bästa fest på kvällen efter FoMM. God mat, god dryck, bra underhållning och dans så länge du orkar. Inga är bättre på bankett än Sveriges Naprapater! Även på banketten är det förhållandevis begränsat med platser – anmäl dig tidigt.

Lördag 21 april – Naprapatkonvent

På lördagen fortsätter vi i samma riktning vi tog ut förra året. Vi naprapater samlas och för diskussioner om naprapatin idag och i framtiden. I år tänker vi oss att inleda dagen i lite mindre grupper och bland annat detta:

  • Vilka frågor är viktiga för oss de närmaste 5 åren?
  • Hur bibehåller vi vår yrkesprofil samtidigt som ny kunskap tillkommer?
  • Vad kan vi göra ännu bättre för att få våra patienter att känna sig trygga i alla avseenden på våra kliniker?

Som avslutning på dagen diskuterar vi sedan i storgrupp och däremellan hinner vi med såväl information från styrelsen, årsmöte och en kortare presentation av skolans verksamhet. Det kommer att bli en riktigt bra avslutning på helgen – missa inte chansen att diskutera naprapatins framtid!

Anmälan och rumsbokning

Sista anmälningsdag för workshops, kongress, bankett och naprapatkonvent är den 9 mars – du anmäler dig genom formuläret nedan eller genom att klicka här.

Du kan välja mellan två olika paket, ett med och ett utan workshops, med bra rabatter. Om du istället vill anmäla dig till enstaka delar av programmet går det också bra. Du börjar med att fylla i personuppgifter och går sedan vidare med att ange om du är medlem i SNF eller inte. Därefter ser du de olika alternativen och priser. Du kan när som helst avbryta din anmälan om du hamnat fel men när du skickat den är anmälan bindande.

Vi har bra erbjudanden från Aronsborg vad gäller logi – för att dra nytta av dessa skall du boka senast den 20 februari. Efter det datumet går det endast att boka i mån av plats. Boka rum gör du genom att klicka här. Ange koden FoMM18 i rutan Företags-/kampanjkod.

Observera! Om du bor på hotellet natten mellan torsdag den 19/4 och fredag den 20/4 och vill äta middag den kvällen går det utmärkt. Du bokar middag för torsdagskvällen genom att skriva det i rutan för övrig information när du bokar rum (alla andra måltider ingår i de aktiviteter du bokar). Ange också om du önskar vegetarisk kost. Middagen kostar 200 kr.

Återigen – varmt välkommen till FoMM 2018!

 

 

 

Svenska Naprapatförbundet © 2017. All Rights Reserved.