Vi finns över hela landet

Våra naprapater finns från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Vart du än
bor i Sverige finns en av Sveriges Naprapater nära dig – för din skull.
Hitta din närmsta naprapat direkt här på vår hemsida.

Hos oss är du i trygga händer.

Du är viktig för oss. Vi lyssnar på dig, vi bryr oss om dig och vi gör allt vi kan för att hjälpa dig. Vi kan vår sak och är stolta över vårt yrke – hos oss är du i trygga händer. Vi utmanar dig att ta eget ansvar och motiverar dig till att lyckas. Vi ger oss inte förrän du är nöjd.

Vi är experter på kroppen.

Naprapaten undersöker, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. En naprapat utgår alltid från helheten och tar hänsyn till både kroppsliga och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår.

Allt om FoMM 2019 – Nordens största kongress inom manuell medicin!

Vilka är vi?

Svenska Naprapatförbundet arbetar för att stärka och utveckla naprapatins roll i samhället. Detta arbete innefattar bland annat att stärka sammanhållningen naprapater emellan, men även befästa naprapatins roll inom hälso- och sjukvård samtsamhället i stort.

Vad gör en naprapat?

Naprapaten arbetar med att undersöka, förebygga, diagnostisera, behandla och rehabilitera smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. En naprapat arbetar bland annat med manuella tekniker för att minska smärta och återskapa funktion.

Vad behandlar en naprapat?

Naprapati är ett brett verksamhetsområde inom vilket du kan få hjälp med mycket varierande besvär i rörelse- och stödjeorganen. Naprapater behandlar allt från smärta i t.ex. nacke, rygg, skuldror, knä och axlar, till åkommor som tennisarmbåge, spänningshuvudvärk och ischias.

Hitta en naprapat nära dig

Det finns naprapater över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Med nära 1200 medlemmar finns det alltid en naprapat nära dig. Vi genomför just nu ett tekniskt underhåll på denna funktion. Återbesök gärna sidan vid ett senare tillfälle!

6 av 10 väljer en naprapat

Enligt Skops undersökning skulle 63% av svenskarna föredra att gå till en naprapat istället för vårdcentral vid ryggbesvär – om patientavgiften var densamma. I åldrarna 35–54 år föredrar 68% behandling hos naprapat jämfört med vårdcentral.

Kontakta oss

Svenska Naprapatförbundet
Götgatan 22 A
118 46 Stockholm
Tel: +46 8-549 013 75
E-mail: kansli@naprapater.se

Intranät

Gå till Naprapatförbundets intranät

Följ oss på sociala medier