SNF:s kortfilmer

Bilen

Att ha en körställning som är bekväm och ergonomisk men också anpassad så att du når alla bilens reglage och pinaler är inte alltid helt lätt. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.

Paddan

När det är lite kyligt utomhus är det inte ovanligt att en del av ens tid ägnas åt slappande på soffan. I dessa fall är det vanligt att ta till surfplattor och mobiler för att fördriva tiden, något som ibland kan innebära en dålig sittställning. I videon ger vi ett par tips kring vad som kan vara bra att tänka på när man sitter med ”paddan”!

Tavlan

När man är hemma och möblerar om eller gör något annat som på något sätt ställer krav på muskler och leder kan ibland stor smärta uppstå av till synes små orsaker. Genom att vid dessa tillfällen tänka på hur man lyfter och rör sig och hur detta påverkar kroppen kan det i sin tur öka chansen för att undvika onödiga problem.

Kontoret

När semestern är slut är det dags att återgå till arbetsvanorna. Med ett kontorsjobb är det inte ovanligt att spendera en stor del av dagarna framför ett skrivbord, och då är det av stor nytta att veta hur detta påverkar kroppen, och hur fysiska besvär kan förebyggas.

Avkoppling

Semester och ledighet innebär avkoppling och vila, men även här kan stress och överansträngningar uppstå för olika anledningar, vilket i sin tur kan leda till spänningshuvudvärk. Det gäller därför att veta hur man på bästa sätt gör för att kunna slappna av, t.ex. genom cirkulationsfrämjande och avslappnande övningar!

Sängen

Att kunna sova ut och slappna av ordentligt är viktigt för både kropp och själ. En dålig liggposition kan leda till att du inte blir utvilad eller kanske får besvär med stelhet och värk.

Trädgården

När värmen letar sig upp till våra breddgrader innebär det för många att det är dags att börja fixa i trädgården – något som inte alltid är en dans på rosor. I filmen tipsar vi om vad som är bra att tänka på när man ger sig i kast med vattenkanna och sekatör.

Klackarna

Hur ska man egentligen som ung tänka kring vilka skor man har på sig?

Städningen

När det är dags att ta tag i städningen finns det en del saker att tänka på för att inte dra på sig onödiga skavanker. I videon belyser vi några av dessa saker!

Mästerskapet

Vi ger några goda råd till alla er som sitter hemma i TV-soffan och hejar. Heja Sverige!

Vi är experter på kroppen.

Naprapatens expertis inom manuell medicin kombineras med goda kunskaper inom medicinska ämnen som till exempel ortopedi och neurologi. Det gör att en naprapat tar ett primärt diagnosansvar och kan avgöra om patienten skall behandlas med naprapati eller kanske skickas vidare till läkare för vidare utredning.

Vi finns över hela Sverige.

De flesta naprapater driver egna kliniker, men det blir allt vanligare med anställningar och uppdrag på företag eller inom idrottsrörelsen – många idrottsföreningar och förbund har naprapater i sina medicinska team. Det finns också landstingsfinansierad naprapati i 13 av 21 landsting och i dessa finns exempel på såväl anställningar på vårdcentraler som individuella vårdavtal och inkluderande av naprapati i vårdval.

Kontakta oss

Svenska Naprapatförbundet
Götgatan 22 A
118 46 Stockholm
Tel: +46 8-549 013 75
E-mail: kansli@naprapater.se

Medlemsida

Naprapatförbundets Medlemsida

Medlemskap

Ansök om medlemskap

Logga in

Följ oss på sociala medier