Naprapaten ger råd

Nack- och skulderbesvär

Spänningar i nacken är ett vanligt problem, som ibland utvecklas till ett smärttillstånd som kan sitta i länge. Stillasittande arbete eller en stressig arbetssituation är vanliga orsaker till sådana besvär. Vill du veta vad du kan göra för att förebygga eller förhindra smärta i nacken? I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.

Smärta i axlarna

Smärta i axlarna är vanligt och orsaken till sådana besvär kan vara att man arbetar med ovana, monotona rörelser under en längre tid, till exempel vid hushållsarbete, lagerarbete eller vid tunga lyft. Vill du veta vad du kan göra för att förhindra eller förbättra smärta i axlarna? I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.

Ont i ryggen

Smärta i ryggen är en vanlig orsak till lidande och sjukfrånvaro. Orsakerna kan vara ovana rörelser, som ett för tungt lyft eller rörelser som utförs på ett sätt som belastar för mycket. Vill du veta hur du förhindrar eller förebygger ryggont? I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.

Smärta vid löpträning

Löpning är en bra och populär träningsform. Men samtidigt är det inte ovanligt att man drabbas av överbelastningsskador i till exempel knä och höft. I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.

Vi är experter på kroppen.

Naprapatens expertis inom manuell medicin kombineras med goda kunskaper inom medicinska ämnen som till exempel ortopedi och neurologi. Det gör att en naprapat tar ett primärt diagnosansvar och kan avgöra om patienten skall behandlas med naprapati eller kanske skickas vidare till läkare för vidare utredning.

Vi finns över hela Sverige.

De flesta naprapater driver egna kliniker, men det blir allt vanligare med anställningar och uppdrag på företag eller inom idrottsrörelsen – många idrottsföreningar och förbund har naprapater i sina medicinska team. Det finns också landstingsfinansierad naprapati i 13 av 21 landsting och i dessa finns exempel på såväl anställningar på vårdcentraler som individuella vårdavtal och inkluderande av naprapati i vårdval.

Kontakta oss

Svenska Naprapatförbundet
Götgatan 22 A
118 46 Stockholm
Tel: +46 8-549 013 75
E-mail: kansli@naprapater.se

Medlemsida

Naprapatförbundets Medlemsida

Medlemskap

Ansök om medlemskap

Logga in

Följ oss på sociala medier