Naprapaten ger råd

Nack- och skulderbesvär

Spänningar i nacken är ett vanligt problem, som ibland utvecklas till ett smärttillstånd som kan sitta i länge. Stillasittande arbete eller en stressig arbetssituation är vanliga orsaker till sådana besvär. Vill du veta vad du kan göra för att förebygga eller förhindra smärta i nacken? I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.


Smärta i axlarna

Smärta i axlarna är vanligt och orsaken till sådana besvär kan vara att man arbetar med ovana, monotona rörelser under en längre tid, till exempel vid hushållsarbete, lagerarbete eller vid tunga lyft. Vill du veta vad du kan göra för att förhindra eller förbättra smärta i axlarna? I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.


Ont i ryggen

Smärta i ryggen är en vanlig orsak till lidande och sjukfrånvaro. Orsakerna kan vara ovana rörelser, som ett för tungt lyft eller rörelser som utförs på ett sätt som belastar för mycket. Vill du veta hur du förhindrar eller förebygger ryggont? I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.


Smärta vid löpträning

Löpning är en bra och populär träningsform. Men samtidigt är det inte ovanligt att man drabbas av överbelastningsskador i till exempel knä och höft. I videon bredvid ger vi förslag på övningar som du kan göra hemma samt vad du kan göra om besvären inte försvinner. Dubbelklicka på videon för fullskärmsläge.


Svenska Naprapatförbundet © 2017. All Rights Reserved.